Yleinen

Euroopan suurin sähköautojen latauspuisto on avattu- Tesvoltin 2 MWh sähkövarasto varmistaa latausvirran riittävyyden

1.9.2021, joni.nyman

Euroopan suurin sähköautojen latauspuisto on avattu Saksassa Kreuz Hildenin risteyksessä, A3- ja A46-moottoriteiden välillä, lähellä Düsseldorfia. “Seed & Greet” -latauspuiston ensimmäinen rakennusvaihe on valmis ja 44 latausasemaa on nyt otettu käyttöön. Latausasemat saavat energiaa 336 kWp tehoisesta aurinkosähköjärjestelmästä, tuuliturbiineista ja Tesvoltin tehokkaista sähkövarastoista.

Hankkeen ensimmäisessä rakennusvaiheessa on otettu käyttöön Fastnedin ja Teslan 28 pikalatausasemaa, joista 12 on V3 superlatauspisteitä. Latausteho voi olla jopa 250 kilowattia (kW). Latauspuistossa on lisäksi 22 kW:n 3-vaihelatauspisteitä ja omat latauspisteensä aseman henkilöstölle. Odottaessaan autonsa latautumista, autoilijat voivat vierailla luomuruokaa tarjoilevassa Café-bistrossa.

Euroopan innovatiivisin latauspuisto

Seed & Greet ei ole tällä hetkellä vain Euroopan suurin, vaan myös innovatiivisin latauspuisto. Se sisältää useita hienostuneita energian säästökohteita kuten lämmön ja sadeveden sekä käyttöveden talteenoton, uusiutuvan energian lähteitä, luomuruokaa tarjoilevan kahvilan ja leipomon”, kertoo Simon Schandert – Tesvoltin perustaja ja teknologiajohtaja. ”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme olla mukana tässä projektissa sähkövarastojen toimittajana.”

Palkittua sähkön varastointitekniikkaa

Kaksi Tesvoltin valmistamaa sähkövarastokonttia varastoivat sähköä 336 kWp aurinkosähköjärjestelmästä ja kahdesta tuuliturbiinista. Sähkövarastojen energiaa käytetään leikkaamaan huipputehoja sähköajoneuvojen latauksen aikana. Sähkövarastoihin ladataan energiaa myös verkosta, silloin kun sähkön hinta on halpaa. Tämä myös tasapainottaa sähköverkkoa, silloin kun energiantuotantoa on enemmän kuin kulutusta. Gregor Hinz, energiakonsultti ja projektin tekninen suunnittelija, arvioi, että nämä kaksi Tesvoltin sähkövarastoa ovat maksaneet itsensä takaisin muutamassa vuodessa.

 

Tesvolt TPS sähkövarastot Seed & Greet latauspuistossa

”Tesvolt-sähkövarastoja voidaan ladata ja purkaa nopeasti ja tämä on erityisen tärkeä ominaisuus sähköautojen latauksessa. Mahdollisimman suuri oman itse tuotetun energian käyttö ja edullisen spot-markkinasähkön hyödyntäminen lisäävät Tesvolt-sähkövarastojen etuja”, Hinz kertoo.

Toisessa rakennusvaiheessa rakennetaan lisää latauspisteitä ja aurinkosähköjärjestelmä laajennetaan 700 kWp: n tehoon. Rakennuskokonaisuus on tarkoitus valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä. Neljän myymälän ja 1000 neliömetrin kokoisessa kasvihuoneessa kasvatetaan mm. salaattia, mansikoita ja mustikoita, joita käytetään omassa leipomossa ja tarjoillaan kahvilassa.

 

 

Tesvoltin teknisesti ainutlaatuinen / patentoitu ratkaisu, Active Battery Optimizer, jakaa energiaa aktiivisesti jokaisen akkukennon välillä ja huolehtii, että akkumoduulien ja yksittäisten kennojen väliset jännitteet ovat tasaiset keskenään. Jokaisen yksittäisen kennon jännite, varaustaso sekä terveystila lasketaan jatkuvasti. Älykäs akkujen hallintaohjelmisto takaa nopean latauksen ja purun ja antaa sähkövarastoille odotetun noin 30 vuoden käyttöiän.

Tesvolt on saksalainen innovatiivisten sähkövarastojen ja akustojen valmistaja. Tesvoltin tavoitteena on ollut kehittää älykkäitä sähkövarastoratkaisuja, jotka tallentavat ja käyttävät energiaa uusiutuvista energian lähteistä mahdollisimman tehokkaasti ja taloudellisesti.

Solar Factory Oy on älykkäitä uusiutuvan energian tuotteita ja -ratkaisuja tarjoava ja toteuttava yritys. Solar Factory Oy tarjoaa energiayhtiöille, yrityksille, julkisille laitoksille ja kotitalousasiakkaille aurinkosähkö- ja sähkövarastoratkaisuja, konsultaatiota ja hallintaohjelmistoja. Solar Factory Oy on toteuttanut useita Tesvolt sähkövarastoprojekteja Suomessa ja on sertifioitu Tesvolt-, sonnenBatterie- ja SolaX- sähkövarastojen sekä SMA-invertterien edustaja Suomessa.

Kysy lisää Tesvolt-sähkövarastoista.

Takaisin ylös