Yleinen

SolaX sähkövarasto ja aurinkopaneelit valaisevat taiteilija Tadashi Kawamatan suunnitteleman majakan Helsinki Biennaalissa Vallisaaressa.

1.9.2021, joni.nyman

 

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali (https://helsinkibiennaali.fi/) järjestetään Vallisaaressa 12.6. – 26.9.2021 välisenä aikana.

Japanilainen taiteilija Tadashi Kawamata on suunnitellut Vallisaareen maamerkiksi majakan, jossa käytetään muun muassa saaresta kerättyä puurojua. Vallisaaren majakka näkyy merelle, Suomenlinnaan ja Helsingin rannoille. Teos on sijoittettu saaren korkeimmalle paikalle ja on vaikuttava taideteos.

Helsinki Biennaali noudattaa Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää, joka ohjaa taidetapahtumaa mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Biennaalin ympäristöohjelman tavoitteita ovat Vallisaaren pitäminen siistinä ja roskattomana biennaalin aikana, tapahtuman toteuttaminen energiatehokkaasti, vastuullisten hankintojen tekeminen ja materiaalitehokkuus.

 

Vallisaaren Biennaalin majakan tarvitsema energia tuotetaan täysin uusiutuvalla aurinkoenergialla. Solar Factory Oy on suunnitellut ja toteuttanut 20 jalan suuruiseen konttiin aurinkosähköjärjestelmän, jonka ylijäämäenergia tallennetaan ilta- ja yökäyttöä varten SolaX-Off-grid sähkövarastoon.

 

Järjestelmä koostuu 20 jalan kontin katolle asennetuista mustista 400 W Eurener aurinkopaneeleista. Sähkövarastona SolaX Hybrid invertteri ja 17,6 kWh suuruinen litium (LiFePo4) akusto.


SolaX X3 Hybrid 17,6 kWh

SolaX sähkövarastot yhdessä aurinkopaneelien kanssa toimivat niin verkkoon kytkettyinä oman aurinkopaneelituotannon varastona, varavoimana sähkökatkon aikana sekä täysin sähköverkosta irrallaan olevana Off-Grid-sähkövarastona.

Tutustu SolaX-sähkövarastoihin.

Takaisin ylös