sonnenBatterie sähkövarastot

Täydennä aurinkosähköjärjestelmääsi älykkäällä sonnenBatterie-akkujärjestelmällä.

Tallenna aurinkoenergiaa akkuvarastoon verkkoon syöttämisen asemasta ja käytä energiaa akustosta illalla ja yöllä, silloin kun aurinko ei paista.

Sonnen GmbH on saksalainen Euroopan suurin älykkäiden sähkövarastojen valmistaja. Sonnenin valmistamia akkujärjestelmiä on käytössä ympäri maailmaa jo lähes 100.000 kappaletta.

Takuuaika 10 vuotta tai 10.000 lataussykliä on markkinoiden ehdotonta huippua.

Modulaarisuutensa ansiosta sonnenBatterie on laajennettavissa 5 kWh:sta aina 15 kWh:n asti. Kytkemällä rinnan sonnenBatterie energiavarastoja voidaan saavuttaa jopa 45 kWh:n kapasiteetti.  Akuston lisäksi sonnenBatterie sisältää invertterin, älykkään energy manager -toiminnon, mittausteknologiaa, tekoälyyn pohjautuvaa ohjelmistoa sekä seurantasovellukset Androidille ja iOS:lle.

Tuotannon ja älykkään akkujärjestelmän toiminnan seuranta

Voit seurata internet selaimella tai älypuhelimen sovelluksella mm. aurinkoenergian tuotantoa, sähkönkulutusta, akun latausta, akun purkamista ja latausastetta.

Viereisessä kuvassa on esimerkki sonnenBatterien toiminnasta. Akun lataus on käytetty loppuun aamuun mennessä (SOC, yhtenäinen viiva) ja koska kohteen kulutus aamupäivällä on pienempi kuin aurinkoenergiatuotanto, aloitetaan akun lataus. Akku on täynnä taas iltapäivällä ja valmis luovuttamaan energiaa illan ja yön kulutusta varten.

Onko käytössäsi kaksiaikainen sähkötariffi tai spottihintaan perustuva sähkösopimus?

Sonnenin sisäänrakennetulla älykkäällä energiamanagerilla voit asettaa akut lataamaan sähköverkosta esimerkiksi yöllä, silloin kun sähkönhinta on usein edullisempaa ja ottaa varastoidun energian käyttöön päivällä. Erityisen suositeltavaa talvella silloin kun aurinkoenergiaa on rajoitetusti saatavilla.

sonnenBatterie sähkövarastojen ominaisuuksia

 • Kaikki sonnenBatterie sähkövarastot ovat 3-vaihe järjestelmiä.
 • Turvalliset LiFePO4-akkumoduulit (Litium-rautafosfaatti).
 • Takuu 10 000 sykliä tai 10 vuotta
 • Odotettu elinikä > 20 vuotta

Mikä sonnenBatterie on minulle sopivin?


sonnenBatterie Eco 8 on joustava ja yhteensopiva kaikenmerkkisten aurinkosähköjärjestelmien ja inverttereiden kanssa.
Jos sinulla ei vielä ole aurinkosähköjärjestelmää, sonnenBatterie Hybrid 8.3 on kustannustehokkain vaihtoehto sinulle. 

sonnenBatterie Eco 8

sonnenBatterie Eco on täydellinen valinta silloin kun tarvitaan mahdollisimman joustavaa ja yhteensopivaa sähkövarastoa. Se ei ole sidottu mihinkään tiettyyn aurinkosähköjärjestelmään eikä invertteriin, vaan on yhteensopiva kaikkien merkkien ja kaikenkokoisten järjestelmien kanssa. Se toimii myös pientuulivoimalan ja polttokennon rinnalla.

 • Lataus- ja purkuteho 2.5 – 3.3 kW.
 • Kapasiteetti 5 – 15 kWh.

sonnenBatterie Hybrid 8.3

sonnenBatterie Hybrid on kustannustehokas ratkaisu silloin kun sinlla ei vielä ole aurinkosähköjärjestelmää. Se sisältää kaksisuuntaisen invertterin akustolle ja myös aurinkopaneeleille. Tämä vähentää erillisten komponenttien määrää ja parantaa hyötysuhdetta.

 • Nimellisteho aurinkosähkö + akusto 5.5 kW.
 • Lataus- ja purkuteho 3.3 kW.
 • Maksimi PV-teho 6.4 kWp
 • Kapasiteetti 5 – 15 kWh.

sonnenBatterie Pro 2.0

sonnenBatterie Pro 2.0 tarjoaa suuremman kapasiteetin ja korkeamman lataus- ja purkutehon. Sen avulla yritykset ja kotitaloudet pystyvät hyödyntämään paremmin itse tuottamaansa uusiutuvaa energiaa. sonnenBatterie Pro 2.0 koostuu kolmesta Eco 8 sähkövarastosta, jotka tallentavat suuremmankin aurinkosähköjärjestelmän tuottamaa energiaa omaan kulutukseen ja esimerkiksi sähköauton latausta varten.

 • Lataus- ja purkuteho 9,9 kW.
 • Kapasiteetti 25 – 45 kWh.

Lataa alla olevista linkeistä sovellukset sonnenBatterien seurantaan omaan matkapuhelimeesi tai tablettiin.