RWTH Aachen Universityn kolmivuotisen tutkimuksen Scientific measurement and evaluation program of pv battery systems 2.0 toisen vuoden vuosikatsaus on julkaistu. Katsauksen mielenkiintoista antia on sonnen-sähkövarastojen johtava asema Saksassa myynnillisesti.

sähkövarastojen markkinaosuus Saksassa vuosina 2013-2017

sähkövarastojen markkinaosuus Saksassa vuosina 2013-2017

Sonnen-sähkövarastojen älykäs ja kehittynyt ohjausjärjestelmä tekee niistä pitkäikäisiä ja sonnenin takuut ovatkin markkinoiden parhaimmistoa: 10 000 lataussykliä / 10 vuotta. Pitkä käyttöikä puolestaan tekee sähkövarastoista taloudellisesti kannattavia, kun kustannus per lataussykli on vertailuryhmässä kilpailukykyinen.

Toinen mielenkiintoinen nosto katsauksesta on, että Saksassa noin puolen alle 30 kWp aurinkösähköjärjestelmän asennuksen yhteydessä asennettiin vuonna 2017 myös sähkövarasto.

Solar Factory uskoo, että Suomessa kehitys seuraa Saksan jäljissä ja siksi olemme valinneet valikoimaamme markkinajohtaja sonnenin sähkövarastot. Sähkövarastoista myymme sonnenin koko valikoimaa Eco-, Hybrid- ja Pro-malleja. Kaikki Sonnen sähkövarastot soveltuvat niin sanottuihin ongrid-järjestelmiin ja ne voivat purkaa ja ladata sähköä kaikista kolmesta vaiheesta.

Sonnen Eco -sähkövarasto voidaan asentaa minkä tahansa jo olemassa olevan aurinkopaneelijärjestelmän kanssa. Solar Factoryn tarjonnassa on Sonnen Eco -sähkövarastot 4-16 kWh:n kapasiteeteilla. Kapasiteettinsa puolesta Eco soveltuu erinomaisesti kotitalouksiin.

Sonnen Hybrid on oikea ratkaisu, jos kotitalouden sähköomavaraisuus halutaan maksimoida uuden aurinkosähköjärjestelmän asennuksen yhteydessä. Hybridin etu on, että aurinkopaneeleille ei tarvita erillistä invertteriä Hybridin tämän tehtävän. Hybridi siis hoitaa sekä aurinkosähköinvertterin että akkuinvertterin tehtävät. Sonnen Hybridin vaihtoehdot ovat välillä 10-16 kWh.

Sonnen Pro soveltuu kiinteistöihin, joissa on suurempi kulutus ja sen kapasiteettivaihtoehdot ovat välillä 16-48 kWh. Pro on ratkaisu yritykselle, joka tahtoo mahdollisimman suuren osan aurinkosähköjärjestelmänsä tuotannosta omaan käyttöönsä. Mikä järkevää onkin – sähkön takaisinmyynti omalle energiayhtiölle on tänä päivänä heikosti tuottavaa ja aina, kun mahdollista, itse tuotettu sähkö kannattaa käyttää itse.