Energiatukea voivat saada kaiken kokoiset yritykset (mukaan lukien ammatin- ja liikkeenharjoittajat sekä toiminimet) ja yhteisöt (kuten kunnat, seurakunnat ja säätiöt).

Tällä hetkellä (toukokuu 2018) aurinkosähköhankkeet voivat saada energiatukea 25 %:ia investoinnin arvosta. Energiatukea voidaan myöntää hankkeisiin, jotka edistävät

  • uusiutuvan energian tuotantoa tai käyttöä
  • energiansäästöä tai energian tuotannon tai käytön tehostamista
  • muutoin energiajärjestelmän muuttumista vähähiiliseksi.

Myös energiavarastoihin liittyviä hankkeita tuetaan. Energiavarastoihin liittyvää hanketta voidaan tukea, jos (1) samalla investoidaan uusiutuvan energian tuotantokapasiteettiin tai energiatehokkuutta parantaviin koneisiin ja laitteisiin ja (2) energiavarastoon liittyvien kustannusten enimmäismäärä hankkeessa on 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Näin ollen, jos aurinkosähköhankkeen osana on energiavarasto ja energiavarastoon liittyvät kustannukset hankkeesta ovat puolet tai alle hankkeen kustannuksista, voi hanke kokonaisuudessaan (aurinkosähkö sekä energiavarasto) saada aurinkosähköhankkeille määritellyn 25 %:ia energiatukea.

Solar Factory Oy yrityksenä: Olemme pientuotantoon ja virtuaalivoimalaitoskonseptiin keskittynyt yhtiö. Autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet pientuotannon osalta. Tunnetut SonnenBatterie ja Tesvolt ovat viralliset yhteistyökumppanimme ja olemme molempien yhtiöiden sertifioituasentaja ja maahantuoja Suomessa.

Tuotteemme:

  • Pientuotantojärjestelmät: Aurinkosähkö ja erikokoiset sähkövarastot
  • Hallintaohjelmisto Solar System
  • Konsultointi ja laskenta

Sähkömessut Jyväskylä 2018