Näin aurinkosähkö toimii

Verkkoonkytkettävä aurinkosähköjärjestelmä

Verkkoonkytkettävä aurinkosähköjärjestelmä

Yleensä aurinkopaneelit asennetaan kotitalouksissa talon katolle, mutta paneelit on myös mahdollista asentaa maahan erillisille telineille. Jokaiselle kattomateriaalille on olemassa omat kiinnitysjärjestelmät.

Verkkoonliitettävän ns. on-grid aurinkosähköjärjestelmän tärkeimmät osat ovat itse aurinkopaneelit sekä invertteri eli vaihtosuuntaaja. Aurinkopaneelien tuottama energia on tasavirtaa (DC), jonka invertteri muuntaa vaihtovirraksi (AC) ja syöttää edelleen kodin sähköjärjestelmään sähköpääkeskukselle.

Mikäli aurinkopaneelit tuottavat enemmän energiaa, kuin kodin eri laitteet käyttävät, siirtyy ylijäämä automaattisesti yleiseen sähköverkkoon tai tallentaan esimerkiksi älykkääseen Sonnen-sähkövarastoon myöhempää käyttöä varten. Taloudellisesti kannattavin järjestelmä on sellainen, jonka kaikki tuottama sähkö saadaan hyödynnettyä kotona tai tallennettua sähkövarastoon.

Tutustu aurinkosähköjärjestelmiimme

Mökkijärjestelmät – off-grid

Mökkijärjestelmät ns. off-grid järjestelmät ovat itsenäisiä sähköverkosta erillään olevia aurinkopaneeleista ja ladattavista akuista koostuvia ratkaisuja.

Tutustu off-grid mökkijärjestelmiin
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous asennettuna