Maatalous

Aurinkopaneelijärjestelmä maatilalla

Aurinkopaneelijärjestelmä on oiva ratkaisu maatilalla. Toisaalta sähkölaitteita on paljon ja sähkönkulutus voi olla suurtakin; toisaalta aurinkopaneeleille on helpohkoa löytää tila joko katoilta tai maasta. Lisäksi aurinkopaneelijärjestelmää on mahdollista täydentää akuilla, jotka turvaavat sähkönsaantia mahdollisten sähkökatkojen aikana. Jos haet turvaa käyttökatkojen varalle, on akut mahdollista asentaa myös ilman aurinkopaneeleita.

Aurinkoenergia tuo säästöjä

Solar Factory hankkii aurinkopaneelijärjestelmien komponentit tunnetuilta ja laadukkailta valmistajilta ja myymillämme tuotteilla on pitkät takuuajat. Kun aurinkosähköjärjestelmä on mitoitettu oikein, se on taloudellisesti kannattava investointi, joka tuotaa sinulle pitkään. Kun tuotettu sähkö menee kiinteistön omaan käyttöön, voi aurinkosähköjärjestelmän kannattavuuaste olla jopa 7-10 %/vuosi.

Hankintaan on voi hakea investointitukea

Tiedätkö investointituista, joita maatalousyrittäjä voi hakea aurinkopaneelijärestelmää varten? Mavin tietojen mukaan (mavi.fi), parhaassa tapauksessa tuki investoinnille voi olla peräti 40 %:ia. Huomioi myös, että mikäli aurinkopaneelijärjestelmä hankitaankin kodin tarpeisiin, on kotitalousvähennys suurimmillaan 50 %:ia työn arvosta.

Sähkövarasto maatilalla

Sähkövarasto eli akku on mahdollistaa aurinkopaneelien tuottaman sähkön käytön myöhempänä ajanhetkenä. Toisin sanoen päivällä käyttämättä jäänyt aurinkosähkö voidaan hyödyntää illan aikana. Voi myös ajatella, että sähkövarasto mahdollistaa suuremman sähkövoimalan asennuksen niin, että hyöty järjestelmästä jää edelleen itselle. Lisäksi sähkövarasto voi toimia varavoimana, kun tehosta on pulaa.